Confidentialitate 2018-11-19T15:11:45+00:00

Informare GDPR

Conformitatea cu legislatia europeana – GDPR

Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul UE nr. 2016/679 referitor la protectia persoanelor fizice privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date trebuie aplicat in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Regulamentul UE aduce precizari importante privind consimtamantul persoanei vizate pentru prelucrarea datelor. Consimtamantul inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate prin care persoana vizata accepta printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

Cine este BUZZ STORE ?

BUZZ STORE SRL (denumita in continuare “BUZZStore.ro”, “BUZZStore, “noi” sau similar) este o companie cu raspundere limitata din Romania, avand sediul in Bucuresti, Str. Tuzla nr. 9-27, Apt. I33, Sector 2, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J40/2974/15.03.2012, cod fiscal RO29917150.

BUZZStore.ro este o comunitate online care are ca scop primordial crearea unei legaturi directe intre branduri si consumatori, prin intermediul campaniilor gratuite de testare. Pentru a putea sa ne indeplinim acest scop, intram in contact cu membrii comunitatii noastre la diverse momente sau punem la dispozitia membrilor o platforma prin intermediul careia pot schimba opinii si informatii cu privire la produsele testate in cadrul campaniilor de testare.

Documentul de mai jos este foarte important, pentru ca el explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea derula campanii de testare. Te rugam sa il citesti cu atentie, pentru a afla ce drepturi ai in legatura cu datele personale pe care ti le prelucram, precum si ce actiuni poti intreprinde pentru a intelege si controla mai bine volumul de date personale care iti este prelucrat in mediul online.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Potrivit GDPR, „date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Ce date cu caracter personal sunt colectate de catre BUZZ STORE SRL si in ce scop?

Compania BUZZ STORE SRL colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal ale membrilor sai in baza consimtamantului, in copul derularii campaniilor de testare gratuita de produse. De aceea, conform terminologiei GDPR, Compania BUZZ STORE SRL are calitatea de Operator, iar persoana ale carei date personale sunt prelucrate are calitatea de Persoana vizata.

Datele cu caracter personal prelucrate de catre Compania BUZZ STORE SRL sunt distribuite unor terte parti in scopuri de marketing, fara insa a permite identificarea respondentiolor, ci doar sub forma de statistici. De asemenea, aceste date vor fi distribuite doar cu acordul tau liber exprimat.

Datele colectate variaza in functie de campanie si pot include: nume, prenume, adresa e-mail, numar de telefon, numar de identificare (CNP), serie si numar act de identitate, adresa de domiciliu sau de corespondenta, date despre obiceiurile de consum, date despre venituri, date despre studii sau grad de ocupare, meserie.

Informatiile pe care le colectam

BUZZStore.ro colecteaza datele personale in doua modalitati importante:

  • Informatii furnizate direct de tine, prin intermediul formularelor BUZZStore.ro (spre exemplu, ca urmare a inregistrarii ca membru al comunitatii, ca urmare a inregistrarii intr-una din campaniile de testare, etc).
  • Informatii pe care le obtinem atunci cand ne folosesti serviciile (spre exemplu, prelucram istoricul interactiunilor tale cu newsletterele noastre pentru a putea intelege si limita newsletterele la cele care te intereseaza).

Date furnizate de tine, in mod direct

BUZZStore.ro utilizeaza formulare prin care iti poti face cont, te poti inscrie la campanii, iti poti exprima opinia in urma unor campanii de testare, iti expui activitatea derulata in campanii sau poti comenta la anumite articole din sectiunea Blog.

Acestea includ campuri precum numele, adresa de e-mail, numarul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la adresa postala, conturile pe care le detii pe retelele de socializare, daca ai sau nu copii, ce varste au acestia precum si date privind veniturile, obiceiurile de consum, meseria pe care o practici, etc. In anumite campanii, unde valoarea produsului oferit spre testare depaseste pragul de 100 lei TVA inclus per colet, iti vom solicita date suplimentare de identificare, precum seria si numarul cartii de identitate.

Folosim aceste date pentru a-ti permite accesul in site si pentru a putea livra serviciile pe care ai ales sa le primesti (newsletter, participare la campanii, comentariul la articole etc.). Baza legala pentru aceasta prelucrare este initierea si executarea unui contract la care esti parte (ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii).

Nu iti folosim datele pentru a trimite comunicari de marketing decat daca optezi in mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar si in astfel de cazuri, ne poti contacta in orice moment prin email pentru a renunta la aceste comunicari. Site-ul nostru ofera, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate in baza interesului nostru legitim de a raspunde solicitarii tale si / sau de a pastra o evidenta a cererii tale. Aceste date sunt stocate timp de 5 ani.

Utilizarea siteului BUZZStore.ro

BUZZStore.ro colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi siteul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, colecteaza si un istoric paginilor pe care le accesezi.

Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile siteului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele membrilor comunitatii noastre. BUZZStore.ro foloseste, de asemenea, cookie-uri, despre care poti citi in sectiunea de mai jos.

Cookieuri si alte tehnologii similare

Cookie-urile sunt fisiere text mici plasate pe computer sau pe dispozitive mobile cand accesezi site-uri web. Cookie-urile “directe” sunt stabilite de domeniile pe care le vizitezi in acel moment (ex. BUZZStore.ro). Cookie-urile “terte” sunt stabilite de alte domenii decat cele ale site-urilor pe care le vizitati (ex. alte domenii decat BUZZStore.ro).

Beaconii web sunt imagini pixel transparente care sunt utilizate pentru colectarea de informatii despre utilizarea site-ului.

La fel ca in cazul cookie-urilor, tehnologia care permite stocarea locala permite websiteurilor sa stocheze informatie pe un terminal (computer, telefon mobil etc). Aceasta tehnologie permite o stocare, de regula, persistenta si, spre deosebire de cookie-uri, datele stocate acolo nu sunt transferate pe internet ori de cate ori websiteul este vizitat de un anumit cititor. BUZZStore.ro nu foloseste astfel de tehnologii.

Codul de publicitate mobila este un identificator unic (ID) stabilit de sistemul de operare al dispozitivului tau mobil. Acest ID ajuta aplicatiile pe care le instalezi pe dispozitiv si care pot contine reclame sa te recunoasca. Majoritatea dispozitivelor permit aplicatiilor sa acceseze in mod prestabilit ID-ul de publicitate mobil. Cu toate acestea, poti modifica setarile dispozitivului pentru a impiedica dispozitivul sa partajeze acest cod cu diverse aplicatii. Verifica sectiunea “Ajutor” pentru sistemele de operare pentru a afla mai multe despre gestionarea ID-urilor de publicitate mobila. Pe Android, Publicitate inseamna ID-ul de publicitate Android, pe dispozitive iOS inseamna ID-ul pentru agentul de publicitate (IDFA).

Optiunile tale privind cookie-urile

Poti ajusta setarile de confidentialitate din browser pentru a bloca toate cookie-urile; cu toate acestea, acest lucru ar putea afecta grav experienta ta de navigare, deoarece multe site-uri web ar putea sa nu functioneze corect. Browserul iti poate permite sa stergi toate modulele cookie la inchiderea browserului. Aceasta optiune, totusi, duce la stergerea cookie-urilor persistente, care pot stoca preferintele si setarile tale personalizate pe site-urile pe care le vizitezi in mod regulat. Cu toate acestea, este posibil sa pastrezi modulele cookie dorite, intrucat browserul dvs. Iti poate permite sa specifici site-urile care sunt intotdeauna sau niciodata autorizate sa utilizeze modulele cookie.

Pentru a opta sa nu mai fii urmarit de Google Analytics te rugam sa vizitezi:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

IAB a construit urmatorul site web pentru a oferi informatii specifice cu privire la problemele de confidentialitate legate de publicitatea pe internet: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Informatii complete despre modul in care organizatiile utilizeaza modulele cookie sunt disponibile la adresa: www.allaboutcookies.org

Principiile prelucrarii datelor

Operatorul prelucreaza datele cu caracter personal colectate de la membrii sai in mod legal, echitabil si transparent fata de acestia.

Operatorul prelucreaza datele in conditii de siguranta pastrand caracterul lor privat.

Durata prelucrarii datelor

Operatorul prelucreaza si pastreaza datele cu caracter personal ale membrilor sai pana la solicitarea de catre acestia in scris (prin accesarea butonului STERGE CONT sau transmiterea unui email la suport@buzzstore.ro) .

 Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti

Orice terte parti catre care dezvaluim informatiile tale personale anonimizate (fara a permite identificarea ta) in conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege si prin contract) in capacitatea lor de a utiliza informatiile tale personale doar in scopurile specific ate de noi. Vom asigura intotdeauna ca orice terte parti catre care dezvaluim informatiile furnizate de tine sunt supuse obligatiilor de confidentialitate si de securitate in conformitate cu contractele semnate cu ei si cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea indoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand dezvaluirea nu este decizia noastra.

Cu exceptia situatiilor detaliate in mod expres mai sus, niciodata nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom inchiria informatiile tale personale unei terte parti fara a te notifica si, daca este cazul, fara a obtine consimtamantul tau.

Ce drepturi ai, ca utilizator al BUZZStore.ro?

  1. Dreptul la informare– art. 13 si 14 GDPR. Astfel ai dreptul sa stii, chiar de la momentul la care se face colectarea, modul in care se vor utiliza datele furnizate, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi ai cu privire la datele prelucrate etc.
  2. Dreptul de acces la date– art. 15 GDPR. Iti permite sa obtii, din partea noastra, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la alte informatii utile.
  3. Dreptul la stergerea datelor– art. 17 GDPR. Iti permite sa obtii din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal ce te privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
  4. Dreptul la rectificarea datelor– art. 16 GDPR. Iti permite sa obtii de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc.
  5. Dreptul la restrictionarea datelor– art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. In unele situatii, putin probabile, intre momentul in care, spre exemplu, luam decizia de a sterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii) si stergerea efectiva a datelor, ne trimiti o cerere prin care te opune stergerii, motivand faptul ca ai nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Ca urmare a unei astfel de solicitari, vom “ingheata” datele oprind prelucrarea lor pentru o anumita perioada de timp.
  6. Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care le-ai furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale iti vor fi oferite, intr-un format structurat, pentru ca tu sa poti decide ca le descarci sau, dimpotriva, ca le trimiti unui alt operator.
  7. Dreptul la opozitie– art. 21 GDPR. Ai dreptul de a se opune, spre exemplu, prelucrarii datelor tale personale, atunci cand acestea sunt prelucrate in scop de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care iti poti exercita acest drept, trebuie mentionat, spre exemplu, ca in toate newsletterele care provin de la BUZZStore.ro (indiferent ca vorbim despre newsletttere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii sau produse BUZZStore.ro) vei avea intotdeauna posibilitatea sa te dezabonezi. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea ta cu BUZZStore.ro sa existe doar cata vreme ti-o doresti.
  8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. BUZZStore.ro nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.
  9. Dreptul de a depune o plangerela Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Te rugam sa ai in vedere si urmatoarele:

Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem la solicitarea ta in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, te vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta.

Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu-ti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Fara identificare: in unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele tale personale datorita identificatorilor pe care ii furnizezi in solicitarea ta. In astfel de cazuri, in cazul in care nu te putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii tale de a-ti executa drepturile legale descrise in aceasta sectiune, cu exceptia cazului in care ne furnizezi informatii suplimentare care sa permita identificarea. Te vom informa si iti vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor legale: Pentru a iti exercita drepturile legale, te rugam sa accesezi Contul tau din buzzstore.ro, sectiunea Contact, de unde vei putea trimite un mail ce va ajunge rapid la noi  sau direct la suport@buzzstore.ro

Securitate

BUZZStore.ro se angajeaza sa protejeze datele tale personale impotriva pierderii, utilizarii incorecte, divulgarii, modificarii, indisponibilitatii, accesului neautorizat si distrugerii si ia toate masurile de precautie rezonabile pentru a proteja confidentialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor masuri organizatorice si tehnice adecvate. Masurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregatirea personalului si blocarea fisierelor fizice in dulapurile de depozitare. Masurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

In timpul furnizarii catre tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Desi depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informatii intre tine si noi, pe internet, nu este complet sigura (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informatiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Intelegi, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul tau risc. Odata ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

Schimbari in nota de informare

Ne rezervam dreptul de a modifica practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la aceasta nota de informare in orice moment. Din acest motiv, te incurajam sa te intorci in permanenta la aceasta sectiune a site-ului. Vom trata datele tale personale intr-o maniera compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul tau sa le tratam diferit.

Informatii de contact

Te rugam sa ne adresezi intrebarile tale cu privire la obiectul protectiei datelor si orice solicitari in exercitarea drepturilor tale legale la datele de contact disponibile in site, sectiunea Contact.

Vom investiga si incerca sa rezolvam orice cerere sau plangere cu privire la utilizarea sau dezvaluirea informatiilor tale personale. Daca nu esti multumit de raspunsul nostru, poti face o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Poti gasi mai multe informatii despre acest proces la http://dataprotection.ro/?page=procedura_de_solutionare_a_plangerilor.

Publicat: 24 mai 2018.